Total Pageviews

Monday, 15 October 2012

Convest 12 :))


Convocation Fiesta (CONVEST). Haa actually ni first time aku join jadi committee event nie.. Ohh memang best n enjoy tambah lak aku jadi central committee which is tak banyak sangat kerje yang 'remeh temeh' kene buat..kekeke.. tapi sakit la nak datang meeting yang ad-hoc nie kan.. aku ditugaskan bahagian prep n tech yang mane tugasku membooking venuess and equipmentss.. dengar je macam aih booking tempat ngan barang jer pun! ha tapi saye kene mengadap orang2 atasan yang macam2 ragam tahu tak!ingat booking ni main booking je ke..mula2 kene ade approval letter, then kene bawa approval letter tu kat mana sahaja saye pergi sebab nak buat kerje booking membooking ni takde mende alah tu tak jadi la kan..then kene gi opis jumpe officer gi mintak sain die untuk boking segala benda.. n if officer tu takde saye kene follow up dikemudian hari. Boleh nak dikatakan muka i nie dah agak glemour la dekat STADD, FFSD, CPD n IP.. hee ni nama tempat yang saye kene melawat untuk kerja booking membuking nie. Erm banyak sangat kenangan yang best2 sepanjang convest ni ditambah pulak dengan semua subprogram yang sangat2 menarik..antaranya...choc fair!! nie event yang paling i loikee..sebab terasa diri kelilingi chocsss yang sedap plus ade choc rain yang mana time nie korang kene la berebut2 nak dapatkan choc for free..hihi.. tapi aku tak pernah lagi bernasib baik dapat choc rain ni walaupun aku dah cuba sehabis tinggi untuk merebut cokelat2 yang turun dari langit nie.. bukan ape, saje nak kasi can kat adek2 junior..so mengalah ajela..hihi..







haa kalau nak tahu, dalam kain warna merah nie ade banyak cokelat.. cokelat ni la yang akan jatuh sebagai cokelat rain.. :)








adek ni berjaya dapat belon!! hooreyy!







me pun dapat.. mehehe :DD



zamarul hisyam pun ade... ngan cokelat jenama sendiri.. well salute you bro! bisnes2... zamoha choc if tak silap name choc nie.. :) 






suasana kat kaed galerry.. choc fair... 




salah satu booth yang jual choc..susun2 macam kipas, kretif tak? :) 
best kan? happening giler time choc fair nie.. sure aku tertunggu2 event nie next year.. huhu.. btw, time choc fair nie kitorang team KMYSTRIX ade jugak sewa booth kat sinie, sambil mempromosikan bisnes kami iaitu 'kmystrix calligraphy'.. kami actually menerima tempahan khat.. contohnya bookmark, then tempah nama atas bookmark tu dengan tulisan khat.. aku tak la pandai khat, dalam gambar nie eksyen jer.. padahal aku cume lukis bunga jer tepi tepi..macam biasa, selalu main peranan di sebalik tabir jer.. hihi.. tapi team kami memang ade yang power skill khatnye, sebab tu kami ingat nak mempromosikan bisnes khat ni insyaAllah ke peringkat global, antarabangsa.. who knows kan? ada usaha mesti ada hasilnya.. buat masa sekarang kami baru buat kecil kecilan plus kekangan masa yang kadang kadang tak mengizinkan untuk kami terima tempahan yang banyak.. tapi alhamdulillah sepanjang 3 hari buka booth kat choc fair nie, sambutan memang sangat2 menggalakkan.. sampai tak menang tangan la afnie and fahmi nak siapkan tempahan dalam masa 3 hari nie.. so kami decide nak buat delivery je kat setiap mahalah bile siap.. alhamdulillah..permulaan yang agak baik.. alhamdulillah..alhamdulillah..


 tula afnie (tudung putih), 
khat die.. perghh sekali pandang
memang boleh jatuh hati :)


 nie antara tempahan yang kami terima.. 
bunga2 tu hasil 
kretif saye lah..hahahaa nak jugak :D


 busy..busy.. :)




 peace ^
yang pakai cap tu Adnin,
die bertindak selaku designer :)


nie lak fahmi.. 
boleh dikatakan, dalam uia nie,
khat die the best lah! :)


 afnie.. laju giler tengak die tulis khat
expert! insyaAllah boleh pergi jauh.. :)

dan ade bende jugak nak share, time nie la kami semua dapat ahli Kmystrix yang baru.. Qursiah namanya.. orangnya cantik and sweet sangat.. asal dari singapore.. die ni dalam Kmystrix pegang post sebagai so called designer laa .. :)

sempat jugak i snap senyap2.. hihi :D

so kami semua cukup la 10 orang.. team KMYSTRIX! !! 
love them so muchh..mehehe :D

selain choc fair, banyak je lagi event yang best even aku tak join kesemuanya, tapi semua event boleh dikatakan full house! 


- INTELLECTUAL DISCOURSE -

 by Yatt Hamzah, Hilal Asyraf

full house kan?
program2 macam nie,
kalau kat uia mmg mesti penuh :)

ade jugak talk by Ust. Zaharuddin, Ust Hasrizal n Imam muda Omar.. tak sempat lah nak upload, gambar still dalam fon :P . First time dengar talk by Ust Hasrizal, alhamdulillah best sangat.. plus bile die start speaking Perokk..pergh! :D

- GRAND MARRIAGE -
yang ni pulak event yang julung2 kalinya diadakan buat pertama kali kat uia.. boleh dikatakan ni subprogram yang baru la under convest..setakat nie, seramai 4 pasangan student uia telah berjaya dinikahkan serentak :) alhamdulillah.. :)

fewwit.. seronoknye dah kawin! :D

 safiyyah.. comel giler anak buah kawan aku nie..
gerammm!! 
resepinye: bace surah yusuf n maryam, inshaAllah

 =_=

 with jaja.. :)

 dengan subcomm gm.. :)

 kualiti gambar sgt teruk!!
nasib adek kt blakang tu comel :P

 dah kenyang!
saye mau balik! :P


- IIUM WONDERWORLD -

comel kereta nie..
yang aku x faham kenape diorang letak
tulisan siam kat situ..huhu








me with rusni & eca..


from prep & tech :)


 VO.. eh? tak jadi


 VOTE for us! hihi



 LIKEus on facebook! hihihi









badot mane entah sesat.. layan jerla~


well can said.. i enjoyed myself being 1 of the committee of this owesome event !! mehehe.. pape pun kalau nak buat sesuatu pekerjaan tu biarlah ikhlas kerana Allah, barulah bile nak buat kerja tu rase ringan je kan and kite tak rase pun bende tu sebagai bebanan.. :)

No comments:

Post a Comment